Deze fantastische Gouden Palm-kandidaat is nu al te zien in de bioscoop

Deze fantastische Gouden Palm-kandidaat is nu al te zien in de bioscoop

De eerste van dit jaar!

Meestal moeten wij als Nederlanders nog bijna een jaar wachten op de topreleases van het Filmfestival van Cannes. Echter kunnen we nu deze week toch al na twee maandjes gaan genieten van één van de Palm d'Or-genomineerde titels van de afgelopen editie van het meeste prestigieuze filmfeest ter wereld.

Il Sol dell'Avvenire, ook wel bekend onder zijn Engelse naam A Brighter Tomorrow, is de nieuwe komedie van de Italiaanse schrijver, regisseur én hoofdrolspeler Nanni Moretti en wordt zelfs één van persoonlijkste films genoemd waarin hij zijn twee grootste liefdes laat samenkomen: Rome en cinema.

Verhaal
In Rome, in de legendarische Cinecittà Studios, zijn de opnames van Giovanni's nieuwste film begonnen. Terwijl hij zijn acteurs tevreden moet houden én circusolifanten moet regisseren, heeft Giovanni ook moeite om zijn huwelijk met producente Paola te redden.

Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om zijn aandacht, zowel op de set als daarbuiten en de film springt heen en weer tussen heden en verleden, en fantasie en realiteit.

Heerlijke komedie
In de trailer zien we dat dit een heerlijke film over film gaat worden met een internationale cast die ons een kleine masterclass komedie-acteren geeft.


Il Sol dell'Avvenire is vanaf 27 juli te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair