Eerste recensies 'Haunted Mansion': Een dikke hit voor Disney of een dikke domper?

Eerste recensies 'Haunted Mansion': Een dikke hit voor Disney of een dikke domper?

De Disney-film draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Na de release van Paramounts Mission: Impossible, Universals Oppenheimer en Warner Bros.' Barbie is vanaf vandaag Disney aan zet met Haunted Mansion. De eerste recensies van de spookhuiskomedie staan nu online.

Op Rotten Tomatoes zien we een wisselend eerste percentage, met slechts 52 procent na 64 recensies. Dat is natuurlijk niet heel hoopgevend, maar uiteraard heeft ook het publiek nog een stem. Die wil nog wel eens verschillen.

Niet eng en grappig genoeg
De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "De getalenteerde cast van Haunted Mansion maakt de film een aangename bestemming, hoewel deze noch eng noch grappig genoeg is om van harte aan te bevelen."

"Ondanks een paar tekenfilmachtige scènes, verheffen Simien en zijn cast Haunted Mansion tot een door en door vermakelijke en vreemd emotioneel leuke tijd," schrijft Emily Zemler van Observer.

Mokken
"Haunted Mansion brengt echt bekwame en aantrekkelijke komische acteurs samen en geeft ze weinig anders te doen dan te mokken," vindt Mick LaSalle van San Francisco Chronicle.


"Uiteindelijk is het weer een stukje Halloween-merchandise," concludeert Peter Bradshaw van Guardian over de Disney-film.

Nu in de bioscoop
Wil je Haunted Mansion van Justin Simien, bekend van Dear White People en Bad Hair, graag zien, dan kan dat nu in bijna alle Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair