Ondanks stakingen steelt Hollywood de show tijdens Venetiaans filmfestival

Ondanks stakingen steelt Hollywood de show tijdens Venetiaans filmfestival

Enkel de openingsfilm 'Challengers' met Zendaya is op het laatste moment teruggetrokken.

Het filmfestival van Venetië staat erom bekend om de rode loper uit te rollen voor grote Hollywoodfilms, die het komende jaar de bioscopen zullen domineren. Even was er de angst dat dit jaar de Amerikanen afwezig zouden blijven door de aanhoudende stakingen, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is er weinig te merken van de heisa in Hollywood.

Naast een indrukwekkende selectie aan films uit Europa, Latijns-Amerika en Azië zijn er ruim voldoende films uit Hollywood te vinden in de line-up van het filmfestival. Onder andere films van David Fincher (The Killer), Sofia Coppola (Priscilla) en Bradley Cooper (Maestro) zullen er te zien zijn.

Openingsfilm geschrapt
De enige tegenvaller is het wegvallen van de pikante openingsfilm Challengers van Luca Guadagnino. In de tennisfilm speelt Zendaya de vrouw en coach van een Grand Slam-kampioen, die het zal gaan opnemen tegen haar voormalige geliefde.

Gelukkig had de festivalorganisatie nog een reservefilm achter de hand voor de prestigieuze opening. De Italiaanse oorlogsfilm Comandante van Edoardo De Angelis zal nu het festival aftrappen.

Weinig sterren op de loper
Door de stakingen van de SAG zullen veel grote acteurs verhinderd zijn om hun gezichten te laten zien in Venetië. Het festival hoopt er echter op dat er alsnog meer dan genoeg Amerikaanse sterren zullen langskomen, die verbonden zijn met onafhankelijke producties.

De komende editie van Venetië zal de tachtigste zijn, en loopt van 30 augustus tot 9 september. De complete line-up van het festival kan je hier vinden.

NieuwsFilm

meest populair