Uitstel blockbuster 'Dune: Part Two' toch nog niet zeker

Uitstel blockbuster 'Dune: Part Two' toch nog niet zeker

Legendary Pictures gaat nog niet mee in de wens van Warner Bros. om de film te verschuiven.

Hoewel er al een paar kleinere filmtitels die in september uitkomen zijn verschoven, zou er ook mogelijk massaal uitstel kunnen gaan plaatsvinden van de grotere films die dit najaar en in de winter verschijnen.

Een van de grootste titels waarbij dit dreigt te gaan gebeuren, wegens de aanhoudende stakingen in Hollywood, is Denis Villeneuve's scifi-epos Dune: Part Two.

Op losse schroeven
Naar verluidt zou Warner Bros. de releasedatum van 3 november 2023 willen inruilen voor een nieuwe datum in 2024. Maar dat kan alleen als Legendary Pictures hiermee akkoord gaat.

Volgens Deadline blijft Dune: Part Two voorlopig gewoon op 3 november staan. Legendary wil namelijk eerst nog afwachten hoe de stakingen in Hollywood zich ontwikkelen in de komende weken.

Nog een maand onduidelijkheid
De studio zou in september gaan beginnen met de volgende fase van de marketing van de film, dus waarschijnlijk zullen we pas in die maand zeker weten of Dune: Part Two dit jaar nog verschijnt.



En als Dune: Part Two wordt verschoven, dan hebben Warner en Legendary drie opties voor een datum: 15 maart, 19 april of 21 juni 2024. De datums in april en juni zijn nog vrij voor grote blockbusters, maar op 15 maart verschijnt ook al Godzilla vs. Kong 2.

Andere grote films die eind dit jaar moeten verschijnen, maar uitgesteld dreigen te worden, zijn Aquaman and the Lost Kingdom, Wonka en Napoleon.

NieuwsFilm

meest populair