Nieuw kijkvoer uit de UK: 'In from the Side' over twee Londense rugbyers met groot geheim

Nieuw kijkvoer uit de UK: 'In from the Side' over twee Londense rugbyers met groot geheim

Een indie-hit op de filmfestivals!

Filmmaker Matt Carter is een bezige bij. Hij werkt voornamelijk als 'vfx artist' aan megafilms zoals Harry Potter en meer recent aan Indiana Jones and the Dial of Destiny, maar nu heeft hij de stoute schoenen aangetrokken en zijn eerste langspeler gemaakt.

Voor zijn debuut In from the Side deed Carter niet enkel de regie, het camerawerk en schreef hij (mee) aan het script, maar deed hij daarnaast de montage, de muziek, de kostuums, de casting, de visual effects en hielp hij ook nog eens mee bij de productie- en geluidsdepartementen. En oh ja, de aftiteling-animatie was ook van zijn hand.

Plot
De film richt zich op een verboden liefde bij een fictieve rugbyclub in Zuid-Londen. Na een dronken ontmoeting komen twee mannen die door geld even gehecht zijn aan hun gay rugbyclub onbewust in een overspelige affaire.

Hun groeiende gevoelens voor elkaar moeten ze streng verbergen, want anders lopen ze het risico de club waar ze zo van houden te vernietigen.

Schoon geschoten
In de trailer zien we dat de film speelt met het contrast tussen het nette Londense (liefdes)leven en ruige rugby. Is Carter erin geslaagd een sterke productie af te leveren of heeft het 'Britse duizend-dingen-doekje' toch te veel hooi op zijn vork genomen?


In from the Side is vanaf 27 juli te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair