Hugh Jackman vroeg het uiterste van zijn lichaam en dat was te zien

Hugh Jackman vroeg het uiterste van zijn lichaam en dat was te zien

Het leverde hem dan ook een Oscarnominatie op.

Hugh Jackman heeft al in heel wat films gespeeld, maar in de ogen van de nodige filmfanaten is Les Miserables een van zijn beste werken. Hij ging hier dan ook erg ver voor.

In de openingsscenes ziet de geliefde acteur er niet echt geweldig uit, maar heel erg vreemd is dit niet. Voor de opnames van de eerste scènes besloot hij behoorlijk wat gewicht te verliezen.

Water
Dat niet alleen. De acteur besloot ook maar liefst 36 uur zonder water te doen, zodat hij er 'uitgedroogd' uit zou zien en overtuigender over zou komen als een gevangene.

Jackman oogde dan ook wat dunnetjes. Ook liet hij zijn baard groeien zonder deze te verzorgen, om het begin zo sterk mogelijk neer te zetten.

Lof
Zijn rol werd dan wel ook uiterst sterk ontvangen. Jackman werd zelfs genomineerd voor een Oscar, maar Daniel Day-Lewis ging hiermee aan de haal voor zijn glansrol in Lincoln.

Bekijk hieronder nog eens de openingsscène van Les Miserables.



Mazzel
Een gelukje: deze scène werd de allereerste dag opgenomen, zodat de acteur daarna weer gewoon 'normaal kon doen'. Later in de film ziet hij er dan ook een heel stuk beter uit.

Vandaag de dag is Jackman ook weer een ongelofelijke spierbundel, vanwege zijn Wolverine-training voor Deadpool 3.



NieuwsFilm

meest populair