Joaquin Phoenix in vol ornaat als Napoleon op nieuwe foto's uit de film van 'Gladiator'-regisseur Ridley Scott

Joaquin Phoenix in vol ornaat als Napoleon op nieuwe foto's uit de film van 'Gladiator'-regisseur Ridley Scott

De Joker-acteur in misschien wel dé film van 2023?

Acteur Joaquin Phoenix is niet per se een persoon die graag in de allergrootste Hollywood-films speelt. Los van de megahit Joker speelde hij de afgelopen jaren in veel kleinere films, met The Sisters Brothers, C'mon C'mon en redelijk recent Beau Is Afraid.

Zijn volgende film is duidelijk een stap groter. Samen met Gladiator-regisseur Ridley Scott nam hij namelijk de biografische actiefilm Napoleon. De film verschijnt in november in de wereldwijde bioscopen.

Napoleon
Phoenix speelt de rol van Napoleon Bonaparte, de keizer van Frankrijk van 1804 tot en met 1814. Recent zagen we al de prima trailer en nu kun je hieronder kijken naar twee foto's van Phoenix als Napoleon.

Empire plaatste een van de foto's op de cover van hun bekende filmmagazine en er verscheen ook een foto uit de film online. In beide gevallen zien we de acteur met het bekende hoofddeksel.

Andere rollen
Andere rollen komen van Vanessa Kirby als Empress Joséphine, Tahar Rahim als Paul Barras, Ben Miles als Caulaincourt en Ludivine Sagnier als Theresa Cabarrus (Madame Tallien).


Vanaf 23 november zie je Napoleon in de Nederlandse bioscopen. Vermoedelijk voor een beperkte tijd, aangezien de film na het avontuur op het witte doek verhuist naar Apple TV+. Bekijk ook nog even gave trailer als je die nog niet hebt gezien.

Keizerin Joséphine
De film toont de opkomst van Phoenix' Napoleon, die de macht in Frankrijk en in een groot deel in Europa grijpt. Het verhaal wordt verteld door de kokers van zijn verslavende en vluchtige relatie met Kirby's keizerin Joséphine.



NieuwsFilm

meest populair