Deze Japanse poster uit 1982 van 'Star Wars: A New Hope' is een absoluut hoogtepunt

Deze Japanse poster uit 1982 van 'Star Wars: A New Hope' is een absoluut hoogtepunt

Deze wil je toch ook wel boven je bed hebben hangen!

Voor elke grote blockbuster worden natuurlijk talloze posters gebruikt, maar helaas worden de beste werken soms niet eens vertoond. Dat is ook het geval voor de onderstaande Star Wars-poster.

Het komt telkens vaker voor dat artiesten op sociale media hun werk delen. Soms zien deze posters er zelfs beter uit dan het echte werk. In andere gevallen komt het voor dat een oude poster opduikt die ook zeker de moeite waard is, zoals dat nu weer het geval is met Star Wars: A New Hope.

Posters
Drew Struzan heeft natuurlijk behoorlijk wat legendarische en iconische Star Wars-posters gemaakt, die de nodige filmfanaten in hun kamers zullen hebben hangen, maar ook Noriyoshi Ohrai, o.a. bekend van zijn werk voor Godzilla, kan er wat van.

Hij maakte een zeer kleurrijke poster, waarin de Millennium Falcon centraal staat. De helden staan onderaan de poster, terwijl de schurken, en voornamelijk een dreigende Darth Vader, bovenaan pronken.

Verhaal
De bijna perfecte A New Hope stamt alweer uit 1977. Het verhaal speelt zich af rond het gevaarlijke ruimtestation Death Star, dat in staat is om een hele planeet te vernietigen. De uiterst geheime bouwtekeningen van dit oppermachtige ruimteschip zijn in handen gekomen van een groepje rebellen.



Prinses Leia Organa smokkelt als lid van dit rebellenleger de blauwdrukken naar haar transportschip, maar wordt gevangen genomen door troepen van het keizerrijk. Gelukkig kan ze rekenen op Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Han Solo. Samen zetten zij zich in zodat het gevaar dat het hele universum bedreigt, bezworen kan worden.

NieuwsFilm

meest populair