Oliver Stone laaiend enthousiast, maar kritisch na zien 'Oppenheimer'

Oliver Stone laaiend enthousiast, maar kritisch na zien 'Oppenheimer'

Een topfilm, maar wel niet alleen maar de waarheid.

Op dit moment draait Oppenheimer in de bioscopen. De nieuwe film van Christopher Nolan wordt ijzersterk onthaald en ook regisseur Oliver Stone is diep onder de indruk.

Stone, zelf dus eveneens een filmmaker en bekend van o.a. JFK en Platoon, heeft net zoals de nodige filmfanaten de blockbuster gezien in de bioscoop. Hij is er duidelijk helemaal weg van.

Reactie
Op Twitter laat de 76-jarige Stone zich erover uit. Hier schrijft hij het volgende: "Wat Chris hier laat zien is ongelofelijk. Elke acteur weet mij te verrassen, voornamelijk Cillian Murphy, die veel weet te zeggen met zijn ogen".

"Oppenheimer is nu al een klassieker. Ik had niet gedacht dat zo'n film vandaag de dag nog gemaakt zou kunnen worden dus petje af". Mooie woorden van Stone, maar hij was niet alleen maar positief.

Niet helemaal waar
In de film komen we erachter hoe Japan reageert op de nucleaire bom, maar volgens Stone ging het echte verhaal er toch iets anders aan toe. Dat hij hier meer vanaf weet is niet zo heel erg gek, aangezien hij in 2012 nog de serie maakte The Untold History of the United States.



Hier werkte ook historicus Peter Kuznick aan mee. Samen gingen de twee in op de gebeurtenissen die geleid hebben tot de koude oorlog, waaronder de bom van Oppenheimer. Daarover lees je hier meer.

Lof
Ondanks dat er dus een foutje in de film zit, prijst Stone zijn collega wel behoorlijk veel. Zo vervolgt hij: "Ik ken het boek van Kai Bird & Martin J. Sherwin waar de film op is gebaseerd".



"Ik heb dit project ooit zelf afgewezen, want ik wist niet goed wat ik ermee moest doen. Nolan wist dat duidelijk wel"

NieuwsFilm

meest populair