'Saw X' wordt niet alleen de goorste, maar ook de langste film in de franchise

'Saw X' wordt niet alleen de goorste, maar ook de langste film in de franchise

Verwacht dus extra veel gore taferelen in het tiende deel.

John Kramer (Tobin Bell) keert dit najaar terug naar het witte doek in Saw X, de tiende film in de populaire horror-franchise.

Dit nieuwe deel speelt zich af tussen Saw en Saw II en laat zien hoe Jigsaw experimentele behandelingen ondergaat om zijn kankerdiagnose te bestrijden.

Lange marteling
Nu is naar buiten gekomen dat Saw X niet alleen een van de gruwelijkste in de franchise wordt, maar ook de Saw-film met de langste speelduur gaat zijn.

Kevin Greutert, die het zesde en zevende deel in de franchise regisseerde, keert terug voor Saw X. En tijdens een panel gedurende de Midsummer Scream 2023-conventie, waar de Saw X-trailer debuteerde, liet hij weten dat de film de langste in de franchise is.

Aldus Greutert:

"Deze film is veel meer dan we in beginsel dachten. Het is de meest epische in de franchise, maar ook de langste. We hebben niks verkwist tijdens de montage. Het feit dat de film zo lang is, wil al zeggen hoe gaat hij is."



De meeste Saw-films duren ongeveer anderhalf uur, maar de langste tot op heden is Saw III met een duur van 1 uur en 48 minuten. We kunnen er dus ook op rekenen dat Saw X minimaal 2 uur gaat duren.

Saw X draait vanaf 29 september a.s. in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair