De iconische 'Breaking Bad' acteur Mark Margolis overlijdt na korte ziekte

De iconische 'Breaking Bad' acteur Mark Margolis overlijdt na korte ziekte

Hij stierf in New York.

De geliefde acteur Mark Margolis is op 83-jarige leeftijd in het Mount Sinai ziekenhuis in New York overleden. Hij werd enige tijd geleden ziek (wat hij precies had is vooralsnog niet bekend) maar dit werd hem fataal.

Margolis heeft al in heel wat bekende en grote films gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Mr. Shickadance in Ace Ventura: Pet Detective, huurmoordenaar Alberto in Scarface en maffiabaas Antonio Nappa in Oz. Hij was ook te zien in behoorlijk wat films van regisseur Darren Aronofsky.

Bekendste rol
Laatstgenoemde castte hem namelijk in Pi, Requiem for a Dream, The Fountain, The Wrestler, Black Swan én Noah. Toch is het bekendste werk van Margolis toch wel zonder enige twijfel zijn rol als Hector 'Tio' Salamance in de uiterst populaire serie Breaking Bad.

Hij mocht ook weer terugkeren als dit personage in de sequel-serie, genaamd Better Call Saul. Zijn laatste optreden was ook gerelateerd aan Breaking Bad, toen hij in twee afleveringen opdook in Bryan Cranstons Your Honor.

Familie
Margolis laat zijn vrouw, Jacqueline, en zijn zoon, Morgan Margolis, eveneens een acteur, achter. Bekijk hieronder nog eens een van zijn beste Breaking Bad-scènes.



NieuwsFilm

meest populair