'The Exorcist: Believer' verrast met de afwezigheid van Demon Pazuzu

'The Exorcist: Believer' verrast met de afwezigheid van Demon Pazuzu

Regisseur David Gordon Green introduceert een nieuwe demon in zijn Exorcist-trilogie

Regisseur David Gordon Green bracht Michael Myers al terug voor zijn recente Halloween-trilogie, maar in zijn nieuwe Exorcist-trilogie introduceert hij een nieuwe slechterik.

Tijdens een gesprek met IGN liet Green weten dat de demon die de twee meisjes heeft overgenomen in de trailer voor The Exorcist: Believer NIET Pazuzu is.

Demonenterreur
Pazuzu is de Mesopotamische god van de wind die in eerdere Exorcist-films de oorzaak van alle terreur was.

Aldus Green:

We gebruiken een nieuwe demon, niet Pazuzu. De demon die wij gebruiken zal doorgewinterde demonologen bekend voorkomen."

Pazuzu wordt weliswaar niet bij naam genoemd in The Exorcist uit 1973 (hoewel een beeld van hem wordt getoond in de proloog), maar in de tweede film wordt de naam wel uitvoerig genoemd.



Believer dient als een direct vervolg op het origineel, en negeert alle andere vervolgen (net zoals Halloween dit deed). In de film verdwijnen twee meisjes, die uiteindelijk bezeten door een demon terugkeren.

Twee voor de prijs van één
Leslie Odom Jr. speelt een van de ouders van de meisjes. Hij schakelt de hulp in van Chris MacNeil (Ellen Burstyn), de moeder van de bezeten Regan uit The Exorcist. Andere acteurs in de film zijn Ann Dowd, Lidya Jewett en Jennifer Nettles.

The Exorcist: Believer moet op 13 oktober wereldwijd de bioscoop bereiken. Sequel The Exorcist: Deceiver staat gepland voor 18 april 2025.

NieuwsFilm

meest populair