'A Hidden Life'-regisseur al 4 jaar (!) bezig met montage nieuw Jezus-project

'A Hidden Life'-regisseur al 4 jaar (!) bezig met montage nieuw Jezus-project

Gaat er ooit nog een première komen?

Weinig filmmakers hebben zoveel vrienden en vijanden gemaakt in Hollywood als Terrence Malick. Zo knipte hij acteurs als Viggo Mortensen, Jessica Chastain en Christian Bale volledig uit zijn films en liet hij grote componisten als James Horner en Alexandre Desplat muziek maken voor zijn werken om er vervolgens totaal niets meer mee te doen.

Toch wordt de 79-jarige Amerikaan nog steeds gezien als één van de meest interessante filmmakers die vandaag de dag (nog) werkt door zijn unieke stijl die zich kenmerkt door een focus op (natuurlijke) schoonheid, menselijke relaties en filosofische vraagstukken.

'Nieuw' werk
We weten al een tijdje dat Malick in de zomer van 2019 zijn elfde film The Way of the Wind aan het draaien was wat een film met passages uit het leven van Christus, waaronder zijn afdaling naar de Hel, zal worden; onder andere Ben Kingsley, Mark Rylance en Matthias Schoenaerts zijn toentertijd op set gespot.

Voor de rest bleef het erg lang erg stil rondom het project, maar na jaren sleutelen aan de montage is er nu een afgewerkte versie en wordt er in de wandelgangen eindelijk gesproken over een release ergens in 2024. De kans is dus vrij groot dat er dan aan het begin van volgend jaar een première op het Filmfestival Cannes zal plaatsvinden.

Laatste topfilm
In 2019 draaide Malick niet alleen dit 'nieuwe' werk, maar leverde hij ook zijn fantastische WOII-drama A Hidden Life af. Dit project had hij overigens in 2016 ook al volledig op de filmrollen staan, dus dat hij zich niet laat opjagen door studio's en producenten hadden we ondertussen wel kunnen weten.


A Hidden Life is nu te zien op streamingdienst Disney+.

NieuwsFilm

meest populair