Deze aangrijpende misdaadfilm op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze aangrijpende misdaadfilm op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

L.A. Confidential is een misdaadfilm die iedereen gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadfilm L.A. Confidential van regisseur Curtis Hanson, die je kunt kennen van Wonder Boys en 8 Mile.

L.A. Confidential
De misdaadfilm uit 1997 heeft een hoofdrol Russel Crowe. Bijrollen gingen naar onder meer Kevin Spacey, Danny DeVito en Kim Basinger. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (99%): "Strak tempo, briljant dichte schrijfstijl en Oscar-waardig acteerwerk zorgen samen voor een slimme, popcornvriendelijke thrill ride."

Reacties
"Een absolute sterrencast tilt deze fantastisch geschreven en geregisseerde film naar een heel hoog niveau. De geloofwaardige situaties, de sterke dialogen, het crime aspect en de verhalen vertelt vanuit het perspectief van DeVito. Alles is geweldig in L.A. Confidential. Prachtige sfeer en geweldige muziek die het L.A. van de jaren 50 doet herleven. Een film die alle lof verdient die het krijgt," aldus DVD-T op Moviemeter.



GTA Ripper schreef op Moviemeter: "Waanzinnig goede film. Ik heb wel erg lang gewacht om deze te kijken. Ik vond de film op het begin wat langzaam op gang komen, naar mijns inziens is dat ook het enige slechte punt. Spacey en Pearce stelen de show in deze film."

Op Netflix
L.A. Confidential ging op 20 november 1997 in Nederland in première. De $35 miljoen kostende film was een groot financieel succes en bracht meer dan $136 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair