Deze aangrijpende misdaadfilm op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze aangrijpende misdaadfilm op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Heat is een misdaadfilm die iedereen gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadfilm Heat van regisseur Michael Mann, die je kunt kennen van Collateral en Miami Vice.

Heat
De misdaadfilm uit 1995 heeft een hoofdrol Robert De Niro. Bijrollen gingen naar onder meer Al Pacino, Natalie Portman en Val Kilmer. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (88%): "Hoewel Al Pacino en Robert De Niro maar een handvol filmminuten samen delen, is Heat een meeslepend misdaaddrama dat meeslepende acteerprestaties van zijn sterren trekt - en bevestigt Michael Manns beheersing van het genre."

Reacties
"Heat doet zijn naam eer aan, want er hangt continu een broeierige sfeer in deze heist film. Zowel de dialogen als de actiescènes zijn intens, waardoor 3 uur kijken nergens als 'te lang' aanvoelt. Ook een cast om je vingers bij af te likken. Zonder twijfel Michael Mann's beste werk," aldus Beun de Haas BV op Moviemeter.



Scorsese schreef op Moviemeter: "Geweldige film over een professionele groep dieven die in de gaten gehouden worden door de politie. Twee boeiende personages aan weerszijden van de wet, maar toch hetzelfde. Prima locatiewerk en de stad wordt sfeervol in beeld gebracht. Uitstekende en spannende actiescènes. Michael Mann's magnum opus wat mij betreft."

Op Netflix
De $60 miljoen kostende film was een groot financieel succes en bracht meer dan $187 miljoen op aan de Box Office. Heat kreeg zelfs twee Oscar nominaties. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Neil McCauley is een professionele dief. De aanpak van zijn diefstallen is zo professioneel, dat het zelfs de politie verbaast. Rechercheur Vincent Hanna raakt geobsedeerd door het werk van McCauley en wil hem koste wat kost te pakken krijgen. Het hoogtepunt voor beiden wordt bereikt als McCauley bezig is om zijn grootste klus ooit te klaren en Hanna met zijn team de voorbereidingen treft om McCauley in te rekenen. Beiden realiseren zich dat dit de grootste uitdaging van hun leven is.

NieuwsFilm

meest populair