Dit zeer pijnlijke maar ijzersterke topdrama is nu te zien in onze bioscopen

Dit zeer pijnlijke maar ijzersterke topdrama is nu te zien in onze bioscopen

Een familie krijgt te maken met een grote tragedie.

Uit Scandinavië blijven maar nieuwe arthouse-titels komen. Deze week voegt de film Forever van Frelle Petersen zich toe aan de ondertussen al vrij lange lijst aan films uit het Noorden deze zomer.

Schrijver en regisseur Petersen heeft zijn sporen in de Deense filmwereld voornamelijk verdiend als opnameleider en regieassistent bij andermans producties, maar kan zich nu, na tien jaar zwoegen, echt volledig focussen op zijn eigen werk. Dit is zijn derde langspeler.

Plot
Als Egon en Maren hun zoon verliezen is hun gezin, waaronder dochter Lily, verlamd van verdriet. Het blijkt dat ze alle drie op een totaal verschillende manieren rouwen, waardoor er een afstand tussen de gezinsleden ontstaat.

Ze staan voor een grote uitdaging: ze moeten het leven weer op de rit zien te krijgen én als gezin nader tot elkaar zien te komen.

Spe(e)lfilm
In de trailer kunnen we al zien dat dit een echte 'acteursfilm' is waarin de cast veel ruimte krijgt om zoveel mogelijk emotie en realisme in hun spel en dialoog te stoppen. Deze ruimte krijgen ze van Petersen door middel van onder andere langere takes die minder worden opgeknipt dan bij bijvoorbeeld een actiefilm.


Forever is vanaf 17 augustus in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair