Nu in de bioscoop: ijzersterk debuut in de vorm van een broeierige coming-of-age

Nu in de bioscoop: ijzersterk debuut in de vorm van een broeierige coming-of-age

Gaat dit, net als bij onze Zuiderburen, ook een hit worden?

Filmmaakster Valentina Maurel werd geboren in en groeide op in Costa Rica. Nu woont en werkt ze in België, maar toch heeft ze besloten om voor het verhaal van haar debuutfilm terug te keren naar haar vaderland.

Tengo Sueños Eléctricos is een Belgische productie opgenomen in Costa Rica die vorig jaar op het Filmfestival van Locarno in première ging en daar drie dikke prijzen in de wacht sleepte voor beste regie, beste acteur én beste actrice.

Verhaal
De ouders van Eva zijn gescheiden. Ze verlangt er naar om bij haar vader Martin te wonen en ver weg te zijn van haar moeder en zusje die ze behoorlijk onuitstaanbaar vindt.

Het probleem is alleen dat haar vader net zo stuurloos is als zijn puberende tienerdochter. In hun zoektocht naar genegenheid en stabiliteit richten ze hun verwarring en woede op elkaar. Eva ontdekt dat het voor de volwassenen in haar leven ook niet allemaal vanzelf gaat.

Rauw
In de trailer zien we dat dit een pittig portret wordt van een jonge vrouw die zoekt naar wat ze zou willen van haar leven in Centraal-Amerika. Voor ons als Europeanen is het extra interessant om eens de ontwikkeling van een jongvolwassene aan de andere kant van de oceaan belicht te zien worden.


Tengo Sueños Eléctricos is vanaf 17 augustus te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair