'Barbie' onttroont 'Captain Marvel' en 'The Dark Knight Rises'

'Barbie' onttroont 'Captain Marvel' en 'The Dark Knight Rises'

Na 4 weken blijft de film met Margot Robbie en Ryan Gosling maar geld opbrengen.

Barbie is dé hit van 2023. Na vier weken in de bioscopen staat de film van Greta Gerwig nog steeds op nummer 1 en het publiek lijkt geen genoeg te krijgen van Margot Robbies Barbie en Ryan Goslings Ken.

In het vierde weekend bracht Barbie nog eens $78,8 miljoen op aan de wereldwijde box office. Inmiddels staat de teller op een indrukwekkende $1,184 miljard, hiermee schrijft Barbie geschiedenis.

Succesvolste vrouwelijke regisseur
De film over de poppen van Mattel is nu de meest succesvolle live-action film geregisseerd door een vrouw allertijden. Eerder hield Captain Marvel, mede geregisseerd door Anna Boden, dit record met $1,131 miljard.

Warner Bros.
Daarnaast is Barbie goed op weg om de meest lucratieve film van studio Warner Bros. ooit te worden. Barbie heeft inmiddels The Dark Knight Rises en meerdere Harry Potter-films ingehaald. Mocht de film meer dan $1,34 miljard ophalen, dan stoot Barbie Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 van de troon en wordt de succesvolste film van Warner Bros.

Bioscoopgangers zijn onder de indruk van de humor, de emotie en het sociale commentaar. Fans keren terug om de film meerdere keren te zien. De vele records die de film al gebroken heeft laten zien dat dit precies de film is die de fans wilden zien.



NieuwsFilm

meest populair