Deze aangrijpende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze aangrijpende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Saving Private Ryan moet je hebben gezien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadfilm Saving Private Ryan van regisseur Steven Spielberg, die je kunt kennen van Indiana Jones en Schindlers List.

Saving Private Ryan
De oorlogsfilm uit 1998 heeft een hoofdrol Tom Hanks. Bijrollen gingen naar onder meer Matt Damon, Paul Giamatti en Tom Sizemore. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (94%): "Verankerd door een ander winnend optreden van Tom Hanks, herdefinieert Steven Spielbergs onverschrokken realistische oorlogsfilm het genre vrijwel opnieuw."

Reacties
"Nog steeds een van de allerbeste en in het rijtje van meest indrukwekkende oorlogsfilms gemaakt. Blijft een meesterwerk. Ontroerend en overdonderende film," schreef Teigertje op Moviemeter.



David bohm schreef op Moviemeter: "De heer Spielberg verstaat de kunst om een verhaal te vertellen. En hoewel ik niet helemaal gepakt ben door deze film werd ik toch geraakt door enkele scènes. Acteerwerk is goed net als de aankleding. Het geheel begint op een gegeven moment wel wat te slepen. Al met al een onderhoudende film."

Op Netflix
De $70 miljoen kostende film was een enorm financieel succes en bracht meer dan $481 miljoen op aan de Box Office. Saving Private Ryan kreeg zelfs 11 Oscar nominaties, waarvan ze er vijf wonnen. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Kapitein Miller krijgt de opdracht om Ryan, de enige overlevende van 4 broers op te sporen zodat deze naar huis kan en zijn moeder het leed bespaard kan blijven om al haar zoons te verliezen. Dit blijkt geen makkelijke opgave, want niemand lijkt te weten waar hij zich exact bevindt.

NieuwsFilm

meest populair