Zwarte komedie 'Klokkenluider' duikt in de complottheorieën

Zwarte komedie 'Klokkenluider' duikt in de complottheorieën

'Klokkenluider' is het speelfilmdebuut van de Britse acteur Neil Maskell.

De Britse film Klokkenluider volgt een ongelukkige klokkenluider die zich van de overheid verschuilt in een afgelegen Belgisch huisje met zijn vrouw en twee incompetente lijfwachten, terwijl de druk van buitenaf alsmaar groter wordt.

Klokkenluider is het speelfilmdebuut van de Britse acteur Neil Maskell. Hij was eerder te zien in de televisieserie Hijack en Peaky Blinders. Na een korte film te hebben geregisseerd is dit zijn eerste speelfilm.

Klokkenluider
"Een duister komische, karaktergedreven thriller die een klokkenluider van de regering en zijn openhartige vrouw volgt, terwijl ze naar een afgelegen huis in België worden gestuurd."

"Samen met twee lijfwachten wachten ze op de komst van een Britse journalist, terwijl de onzichtbare druk van buitenaf steeds groter wordt."

Rotten Tomatoes
Onder recensenten bevalt de film goed. Op Rotten Tomatoes scoort de film een mooie 80%. Josh Slater van Little White Lies schreef: "Het is gemakkelijk voor te stellen dat dit materiaal met enig succes naar het podium wordt overgebracht, maar een podiumgevoel wordt vermeden door slimme montage- en blokkeertrucs."



Cast en Release
De cast voor Klokkenluider bestaat uit Britse acteurs Tom Burke, Jenna Coleman, Amit Shah, Roger Evans en Sura Dohnke. Hoewel de film vorig jaar al in première ging op het London Filmfestival, draait Klokkenluider pas vanaf 1 september in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair