Jack Nicholson bedreigt Leonardo DiCaprio met echt pistool tijdens filmopname 'The Departed'

Jack Nicholson bedreigt Leonardo DiCaprio met echt pistool tijdens filmopname 'The Departed'

Om de scène nog indrukwekkender te maken ging de acteur behoorlijk ver.

Martin Scorsese heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar een van zijn beste werken is toch wel zonder enige twijfel The Departed. Hier ging vooral Jack Nicholson erg ver voor, maar of Leonardo DiCaprio dit op prijs stelde is nog maar de vraag.

The Departed kwam alweer in 2006 uit, maar wordt nog door menig filmfanaat gezien als een van Scorsese's sterkste films en dat wil wel wat zeggen. Niet alleen scoort de film overal onwijs goed (een 8,5 op IMDb en een 91% op Rotten Tomatoes), maar vooral de cast is onwijs indrukwekkend.

Grote namen
Niet alleen DiCaprio en Nicholson schitteren in de blockbuster. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Matt Damon, Mark Wahlberg, Martin Sheen en Alec Baldwin. Allemaal topacteurs met bakken vol ervaring, maar Nicholson deed hier nog een schepje bovenop.

Het verhaal volgt de jonge undercoveragent Billy Costigan (DiCaprio) Hij infiltreert in het syndicaat van maffiabaas Costello (Nicholson). Terwijl Billy snel Costello's vertrouwen wint, is geharde crimineel Colin Sullivan (Damon) aan het werk bij de politie als Costello's informant.

Gevaar
Zowel Billy als Colin raken verstrikt in hun dubbelleven waarin ze continu informatie verzamelen over de plannen en tegenmaatregelen van de organisaties die ze zijn binnengedrongen.



Wanneer duidelijk wordt voor zowel criminelen als politie dat er een verklikker in hun midden is, zijn Billy en Colin in levensgevaar. Beiden moeten achter de identiteit van de ander komen om zichzelf op tijd te redden.

Echt pistool
Costello draait op een gegeven moment ietwat door en ondervraagt Costigan. Om dit zo realistisch mogelijk over te laten komen, kwam Nicholson met een wel speciaal idee.



De acteur vroeg Scorsese of hij een echt pistool mocht gebruiken om DiCaprio flink bang te maken. De regisseur ging hiermee akkoord en het resultaat mag er zeker zijn. Bekijk de scène hierboven terug.

NieuwsFilm

meest populair