Eerste recensies 'Blue Beetle': weer een superheldenflop of juist een leuke film?

Eerste recensies 'Blue Beetle': weer een superheldenflop of juist een leuke film?

Weet DC het tij van slecht ontvangen superheldenfilms te keren met Blue Beetle?

Er komt weer een nieuwe DC-film uit en na de rampzalige ontvangst van Shazam! Fury of the Gods en The Flash heeft de studio een hit nodig. Weet Blue Beetle het tij te keren?

De superhelden-film komt van regisseur Angel Manuel Soto en de hoofdrol wordt gespeeld door Xolo Maridueña. Oorspronkelijk was de film bedoeld voor streamingdienst HBO Max, maar Warner Bros. besloot de film toch een bioscooprelease te geven. Blue Beetle schrijft geschiedenis als de eerste comic book-film met een latino-personage in de hoofdrol.

Recensies
Blue Beetle komt dit weekend uit en de eerste recensies zijn binnen. Het lijkt er op dat DC eindelijk weer eens een hit te pakken heeft. Een greep uit de recensies:

"Deze hartverwarmende comic book-film is minder serieus en meer kleurrijk dan de vele serieuze en grijze films van de afgelopen jaren" - Robert Daniels, RogerEbert.com

"Dit is een spannende introductie van de superheld, zowel voor fans van de stripboeken als voor de mensen die voor het eerst kennis maken met Blue Beetle." Leo Brady, AMovieGuy.com

"Het DC-universum krijgt een broodnodige Latino infusie met een superheldenverhaal over het belang van familie. Blue Beetle breekt met de standaard superheldenfilm door een jonge Mexicaanse held de spotlight te geven." Julian Roman, Movieweb

Rotten Tomatoes
Op dit moment heeft Blue Beetle op recensie-site Rotten Tomatoes een prima score van 83% positieve recensies. Een stuk beter dan de 49% van Shazam! 2 en de 64% van The Flash.

In Blue Beetle vindt Jaime Reyes een historisch relikwie, the Scarab. De buitenaardse Scarab kiest Jamie als zijn gastheer en geeft hem een harnas met geweldige superkrachten. Jamie Reyes verandert in de superheld Blue Beetle. Je kan Blue Beetle vanaf vandaag in de bioscoop zien.



NieuwsFilm

meest populair