Een nieuwe poll wijst de beste 'James Bond'-film aan: ben jij het ermee eens?

Een nieuwe poll wijst de beste 'James Bond'-film aan: ben jij het ermee eens?

Ontbreekt hier niet juist een van de beste 007-avonturen?

Als je een beetje het filmnieuws volgt, weet je vast en zeker wel dat Daniel Craig niet meer terugkeert als James Bond. Ergens is dit natuurlijk wel jammer, want hij was erg sterk als 007. Volgens een recente studie heeft hij zelfs de beste Bond-film op zijn naam staan.

In Engeland heeft journalist William Hill Vegas maar liefst 3500 James Bond-fans gevraagd om hun beste 007-films op een rijtje te zetten. Uiteindelijk kwam hier een opmerkelijke top 3 uit.

Podium
In 2012 kwam Skyfall uit en deze wordt door de ondervraagde fans het meest geapprecieerd. De blockbuster kreeg maar liefst 17,5 procent van alle stemmen en staat daarmee ver bovenaan.

De tweede plaats gaat namelijk naar Sean Connery's Goldfinger, die 8,5 procent van de stemmen kreeg. Craig mocht ook weer de bronzen plak in ontvangst nemen, maar wel opmerkelijk genoeg met No Time to Die. Zijn laatste avontuur als Bond ontving 7 procent.

Terecht
Dat Skyfall op de eerste plek staat is niet heel erg vreemd. De blockbuster werd ijzersterk onthaald en bracht ook een monsterbedrag op. Toch is het wel enigszins verbazingwekkend dat Casino Royale de top 3 niet haalt.



Deze eerste film van Craig als 007 was ook een groot succes en wordt door menig filmfanaat gezien als een van de beste Bond-films aller tijden. SensCritique, een van de bekendste Franse filmwebsites, zet deze namelijk op de tweede plaats, terwijl No Time to Die hier niet eens in de top 15 voorkomt.

NieuwsFilm

meest populair