Michael Mann over zijn wens om 'Heat 2' met Adam Driver te maken

Michael Mann over zijn wens om 'Heat 2' met Adam Driver te maken

Gaat het vervolg op de misdaadklassieker er dan echt komen?

De beroemde regisseur Michael Mann heeft een hoop klassieke films gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan titels als The Insider, The Last of the Mohicans en Collateral.

Maar als er één film is die synoniem met zijn naam staat, dan is het wel de misdaadklassieker Heat met Robert De Niro en Al Pacino uit 1995.

Invloedrijke film
Heat is een film die in de bijna 30 jaar na zijn release een grote invloed heeft gehad op een hele generatie filmfanaten.

Mann zelf kan de wereld van Heat ook niet loslaten en schreef daarom het boek Heat 2, dat vorig jaar met veel succes de wereld in werd gebracht.

Wie betaalt?
De uitgave van dat boek leidde direct tot de vraag of Mann het ook zou willen verfilmen, én natuurlijk of er een studio of streamingdienst is die de ongetwijfeld kostbare productie zou willen financieren.



In een interview met Variety geeft Mann aan dat hij Heat 2 dolgraag wil maken, maar dat hij er ook niet van wakker ligt als het niet gebeurt.

Aldus Mann:

"Het ding is dat ik niet denk aan mijn sterfelijkheid. Ik ben altijd druk bezig, dus wat heb ik daar aan? Als ik Heat 2 echt koste wat het kost zou willen maken, dan had ik mezelf niet verloren in dit prachtige verhaal over Ferrari. En ik heb al twee jaar gedaan om het boek te schrijven, dat gelukkig een New York Times Nr. 1 bestseller bleek. De dingen waar ik van houd zijn dingen die me fascineren en me verder laten gaan. Maar begrijp me niet verkeerd; ik wil de film maken. Maar als dat niet lukt, dan voel ik mezelf nog steeds compleet."

Van Ferrari naar Heat?
Mann werkt al een hele poos aan een onafhankelijk gefinancierde Ferrari-biopic met Adam Driver. Driver moet overigens ook de hoofdrol gaan spelen in Heat 2. Die film zal binnenkort op grote filmfestivals worden getoond en wordt gezien als een belangrijke Oscarkandidaat. In december wordt een reguliere release verwacht.

NieuwsFilm

meest populair