Uitstel 'Dune: Part Two' is juist goed voor iedere filmliefhebber

Uitstel 'Dune: Part Two' is juist goed voor iedere filmliefhebber

'Dune: Part Two' laat lang op zich wachten, maar dit is goed nieuws.

Tegen alle verwachtingen in is Dune: Part Two van Denis Villeneuve toch uitgesteld door de vakbondsstakingen in Hollywood. Maar treur niet, dit is juist goed nieuws.

Warner Bros. heeft Dune 2 uitgesteld naar 15 maart 2024, met de grootste reden dat de acteurs, volgens de regels van de vakbond, geen promotiewerk mogen doen voor de film.

Dune vs Marvel
Voordat het uitstel van de film bekend was liet IMAX-CEO Richard Gelfond weten dat Dune 2 IMAX-voorang heeft op films zoals The Marvels, die rond dezelfde tijd uit zou komen. Dit is vernieuwend, aangezien Marvel vaak automatisch een IMAX-release krijgt.

Dune 2 staat dus hoog op de lijst en krijgt een verbluffende IMAX-run van zes weken, waarmee wellicht het succes van deel een kan worden verslaan.

Goed nieuws
Dat Dune: Part Two is verplaatst is helemaal zo slecht nog niet. De vertraging geeft de film de kans om zo goed mogelijk te presteren, zonder stakingen.



Door prioriteit te geven aan niet-superheldenfilms ontstaat meer ruimte voor inclusiviteit, zoals blijkt uit de IMAX-plannen. Dune: Part Two opent de deur naar genrediversiteit, op zijn minst op IMAX-schermen, wat de toekomstige release van Hollywood-films positief kan beïnvloeden.



NieuwsFilm

meest populair