'Dune: Part Two'-regisseur Denis Villeneuve: 'eerste woorden op papier voor deel 3'

'Dune: Part Two'-regisseur Denis Villeneuve: 'eerste woorden op papier voor deel 3'

Het uitstel van deel 2 geeft de regisseur tijd om te werken aan het derde deel.

Fans moeten langer wachten op Dune: Part 2 nu Warner Bros. heeft aangekondigd de film uit te stellen naar maart volgend jaar. Maar regisseur Denis Villeneuve is niet van plan stil te zitten, hij is al druk bezig met het plannen van zijn volgende trip naar de planeet Arrakis.

In een interview met Empire Magazine uit Villeneuve zijn verlangen om een Dune-trilogie te maken en zo het volledige verhaal van Paul Atreides te vertellen. Hij is dan ook begonnen met het schrijven van een script van een eventueel derde deel.

Dune Messiah
Dune: Part 2 brengt de tweede helft van het boek van Frank Herbert naar het witte doek. Een eventuele derde film zou gebaseerd zijn op het tweede boek in de Dune-reeks, Dune Messiah.

Villeneuve legt uit waarom hij zo graag een Dune Messiah-film wil maken: "Het zou een droom zijn om een trilogie te maken. Frank Herbert schreef Dune Messiah als reactie op lezers die dachten dat Paul Atreides een held was, iets wat hij niet bedoeld had. Mijn verfilming laat Paul niet als een held zien, maar is juist een waarschuwing dat iemand als held bestempelen gevaarlijk is."



Deel 3 nog niet zeker
Villeneuve is al bezig met het plannen van een derde film: "Er staan al woorden op papier, dat is alles wat ik kan zeggen."

Of er een Dune: Part 3 komt is alles behalve zeker. De studio zal eerst afwachten hoeveel geld Dune: Part 2 opbrengt. Het uitstel van het tweede deel naar maart is wellicht goed nieuws, er kan meer energie in de promotie van de film gestoken worden en de film heeft in maart minder concurrentie.

War Epic
Voor nu kunnen fans uitkijken naar Dune: Part 2. De regisseur belooft dat het tweede deel veel meer actie en spektakel laat zien dan het eerste deel. Hij noemt de film zelfs een 'war epic'.

Na haar kleine rol in het eerste deel zal Zendaya een van de hoofdrollen spelen in dit deel. Ze wordt vergezeld door Timothée Chalamet, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Rebecca Ferguson en Dave Bautista. Nieuwe rollen zijn er voor Austin Butler, Florence Pugh, Lea Seydoux en Christopher Walken.

Dune: Part 2 is vanaf 14 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair