David Fincher en Michael Fassbender knallen met eerste poster 'The Killer'

David Fincher en Michael Fassbender knallen met eerste poster 'The Killer'

De kunstzinnige actie-thriller is in november te streamen via Netflix.

Vooraf aan de wereldpremière van de film tijdens het filmfestival van Venetië deze week, is de eerste poster van David Finchers nieuwste film The Killer naar buiten gekomen via The Fincher Analyst.

De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alexis Nolent en Luc Jacamon en gaat over een professionele huurmoordenaar (Michael Fassbender), die de weg kwijt is in een wereld zonder moreel kompas. Hij is alleen, zwaar bewapend en begint zijn verstand te verliezen.

Fassbender is terug!
De film markeert ook de terugkeer van Fassbender. De Oscar-genomineerde acteur is niet meer in een film te zien geweest sinds Dark Phoenix in 2019. Niet lang na The Killer is Fassbender ook nog te zien in Taika Waititi's nieuwe film Next Goal Wins.

Fincher dacht al ruim 16 jaar na om het project te maken, maar de opnames begonnen uiteindelijk pas in november 2021. Er werd gefilmd in Los Angeles, Parijs, New Orleans, Chicago en de Dominicaanse Republiek.

Bijzondere hereniging
Naast Fassbender zien we in de film ook acteurs als Tilda Swinton, Arliss Howard, Charles Parnell en Sophie Charlotte.



Wat de film tevens bijzonder maakt is de hereniging van Fincher met scenarist Andrew Kevin Walker. De twee werkten eerder samen aan de films Se7en, The Game en Fight Club. Trent Reznor en Atticus Ross zorgen voor de muziek.

The Killer moet (althans in Amerika) verschijnen in een beperkt aantal bioscopen. Daarna zal de film exclusief te streamen zijn via Netflix vanaf 10 november.

NieuwsFilm

meest populair