'Barbie' zet een ongelooflijk nieuw record in de filmindustrie neer

'Barbie' zet een ongelooflijk nieuw record in de filmindustrie neer

'Barbie' blijft maar geld opbrengen.

Het bioscooppubliek kan geen genoeg krijgen van Greta Gerwigs Barbie. Inmiddels heeft de film over de bekende poppen van Mattel weer een record gebroken. Barbie is nu de succesvolste film van filmstudio Warner Bros. ooit.

Inmiddels heeft Barbie al $1,343 miljard opgehaald. Daarmee heeft Barbie Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 ingehaald op de lijst van succesvolste films van Warner Bros. En de teller tikt nog wel even verder.

Meer records
Barbie is ook al de succesvolste film van deze zomer, de succesvolste live-action-film geregisseerd door een vrouw (Greta Gerwig), succesvolste openingsweekend voor een originele film (geen vervolg, of cinematic universe) en de best verdienende film van 2023 in Noord-Amerika.

Bioscoopgangers zijn onder de indruk van de humor, de emotie en het sociale commentaar. Fans keren terug om de film meerdere keren te zien. De vele records die de film al gebroken heeft laten zien dat dit precies de film is die de fans wilden zien.



Imax
De film, met Margot Robbie en Ryan Gosling, krijgt op 22 september een IMAX-release met een extra bonus-scene. Dus waarschijnlijk zal er wel nog een smak geld binnenkomen.

Barbie is nog steeds in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair