Deze ijzersterke arthouse-romcom moet je nu in de bioscoop gaan kijken

Deze ijzersterke arthouse-romcom moet je nu in de bioscoop gaan kijken

Hij deed het ontzettend goed bij publiek op de grote filmfestivals.

Het komt niet vaak voor dat er een Duitse film het goed doet hier in Nederland, maar als het dan toch weer eens gebeurt is het meestal wel echt een pareltje. Zo ook Roter Himmel van schrijver/regisseur Christian Petzold die ondertussen een ouwe rot in het filmvak is en sinds 2000 al speelfilms maakt.

Zijn werken worden vanaf het begin van zijn carrière al erg sterk ontvangen en hij heeft al behoorlijk wat internationale prijzen op zijn naam staan, waaronder die voor Roter Himmel waar hij de 'Silver Bear Grand Jury Prize', de op één na belangrijkste prijs van het grootse Filmfestival van Berlijn, voor in ontvangst mocht nemen.

Verhaal
Een klein vakantiehuis aan de Baltische kust. De dagen zijn warm en het heeft al weken niet geregend. Vier jonge mensen, oude en nieuwe vrienden, komen bijeen.

De uitgedroogde bossen om hen heen beginnen te branden, net als hun emoties. Geluk, lust en liefde, maar ook jaloezie, wrok en spanningen. Ondertussen branden de bossen. En al heel snel zijn de vlammen daar.

Rauw
In de trailer zien we dat dit een filmisch kunstwerkje wordt geschoten op een prachtige locatie en met ontzettend sterk acteerwerk van de kleine cast. Het zou eeuwig zonde zijn om deze Duitse topper links te laten liggen.


Roter Himmel is vanaf 31 augustus te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair