Eerste recensies 'Ferrari' van 'Heat'-regisseur Michael Mann: top of flop?

Eerste recensies 'Ferrari' van 'Heat'-regisseur Michael Mann: top of flop?

De volgende film over een automerk heeft zijn eerste recensies.

Tijdens het Venice Film Festival is de nieuwe film van Heat-regisseur Michael Mann in première gegaan. De filmmaker wist onder meer Adam Driver en Patrick Dempsey te strikken voor een biopic over Enzo Ferrari. De eerste recensies voor Ferrari zijn een feit.

Op Rotten Tomatoes zijn nu 25 recensies verzameld en dat resulteert in een Tomatometer-score van 80 procent, met een 6,50/10 als gemiddelde beoordeling.

Verbazingwekkende racescènes
"Het is lang wachten geweest om weer een van Manns krachtige visioenen op het grote scherm te zien, en hoewel Ferrari misschien wat rustiger is dan sommigen mogelijk hopen, is het een genot om te zien hoe de filmmaker een aantal nieuwe stijlen ontdekt," schrijft Richard Lawson van Vanity Fair.

Robbie Collinvan Daily Telegraph schrijft: "De racescènes zijn verbazingwekkend - net zo opwindend en realistisch als alles dat in de geschiedenis van het genre is gemaakt, van Le Mans tot Ford versus Ferrari."

Misschien wat traag
De racescènes hebben genoeg energie en actie om de hartslag te verhogen, maar de rest van Ferrari... Nou ja, een film over snelle auto's zou toch niet zo langzaam moeten voortbewegen als deze," vindt Nicholas Barber van BBC.com.


Vanaf 25 december is Ferrari te zien in de Amerikaanse bioscopen en ergens begin 2024 verschijnt de film op het Nederlandse witte doek.

NieuwsFilm

meest populair