Deze opvallende regel weerhield Robin Williams ervan om Hagrid te spelen in de Harry Potter-films

Deze opvallende regel weerhield Robin Williams ervan om Hagrid te spelen in de Harry Potter-films

De acteur kreeg de rol in de wereldberoemde franchise niet te pakken

Het casten van de perfecte acteur in een rol is makkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs wanneer een geliefde Hollywoodster zich aanbiedt, moeten er soms moeilijke keuzes gemaakt worden. Zo kreeg acteur Robin Williams vanwege een specifieke regel de rol van Hagrid in de Harry Potter-franchise niet.

In een interview vertelt castingdirector Janet Hirshenson waarom Williams een 'nee' als antwoord kreeg toen hij zich aanbood voor de rol van Hagrid in Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Specifieke regel
Volgens Hirshenson had regisseur van de film Chris Columbus een duidelijke regel gemaakt met schrijfster J.K. Rowling. De cast mocht alleen bestaan uit Britse en Ierse acteurs. Williams, die geboren was in de Verenigde Staten, mocht volgens deze regels dus niet gecast worden.

Williams liet het hier echter niet bij zitten en bood zich later nog aan voor de rol van Remus Lupin, die voor het eerst in de derde film zou voorkomen. Ook in dit geval moest Columbus voet bij stuk houden. "Het was heel moeilijk voor mij om te zeggen 'Het moet Brits zijn. Ik kan er niks aan doen'," vertelt Columbus.



NieuwsFilm

meest populair