Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol actie en geweld

'Once Upon a Time in America' is een misdaadfilm die je moet hebben gezien.


Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de spannende misdaadfilm Once Upon a Time in America van regisseur Sergio Leone, die je kunt kennen van The Good the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West.

Once Upon a Time in America
De misdaadfilm uit 1984 heeft een hoofdrol voor Robert De Niro. Bijrollen gingen naar onder meer Joe Pesci, James Woods en Treat Williams. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (87%): "Het epische misdaaddrama van Sergio Leone is visueel verbluffend, stilistisch gedurfd en emotioneel beklijvend, en gevuld met geweldige vertolkingen van onder meer Robert De Niro en James Woods."

Reacties
"Het blijft voor mij een meesterwerk en de beste film ooit. Het complexe verhaal, de muziek, cinematografie, de indrukwekkende scènes, de acteurs en hun acteerprestaties, zorgen er voor dat deze film bij mij iedere keer weer een onuitwisbare indruk achterlaat. Geweldig en ongeëvenaard!," schreef Debo op Moviemeter.Brabants schreef op Moviemeter: "Once upon a Time in America de filosofische studie naar thema's als tijd, herinneringen, liefde, geweld en verraad wordt geprezen om z'n mooie cinematografie, wat bij mij ook zeker zo overkwam. De details en het complexe verhaal zijn zo mooi dat ik er ondanks de lange speelduur nog niet genoeg van kon krijgen. De drie periodes door elkaar verfilmd gaven veel afwisseling en liep naadloos over. Dit is echt een zeer bijzondere film."

Op Netflix
De $30 miljoen kostende film was een financiele flop en bracht maar $5.5 miljoen op aan de BoxOffice. Vandaag de dag wordt de film als een echte klassieker gezien. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: David Aaronson en Maximillian Bercouicz vormen in het New York aan het begin van de twintigste eeuw al op jonge leeftijd een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze meedogenloze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging in handen. Als de twee elkaar op een gegeven moment bedriegen, gaan ze uit elkaar en besluiten ze afstand te houden. Na ruim dertig jaar komen de mannen weer bij elkaar.

NieuwsFilm

meest populair