Eerste recensies 'Poor Things' met Emma Stone: Pas op voor de vele naaktscènes

Eerste recensies 'Poor Things' met Emma Stone: Pas op voor de vele naaktscènes

Verder zijn de reacties op deze nieuwe film Giorgos Lanthimos alleen maar lovend.

Poor Things, de nieuwe film van de gevierde regisseur Yorgos Lanthimos (The Favourite) met Emma Stone (La La Land) in de hoofdrol, is zeer lovend ontvangen op het filmfestival van Venetië. Deze recensies voor deze surrealistische komediehorrorprent zijn tot nu toe allemaal positief.

We lijken een nieuwe kandidaat voor de Oscarrace van volgend jaar te hebben gevonden: Poor Things wordt zo sterk ontvangen dat de film ongetwijfeld mee gaat dingen naar alle grote filmprijzen.

Het verhaal
Poor Things, gebaseerd op het gelijknamige boek van Alasdair Gray, is een Frankenstein-verhaal waarin Stone een jonge vrouw speelt die terug tot leven wordt gebracht door een wetenschapper (Willem Dafoe) middels het brein van een kind.

De vrouw moet opnieuw opgroeien en kiest op een gegeven moment het hazenpad met een vreemde advocaat (Mark Ruffalo). Uiteindelijk belandt ze in Parijs, waar ze aan de slag gaat als prostituee om haar onafhankelijkheid te verankeren.

Recensies
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft Poor Things tot nu toe een perfecte score van 100 procent (aan positieve recensies) - met een gemiddelde beoordeling van maar liefst een 9.3.


Allereerst een vaak terugkerende waarschuwing: de film bevat een hoop stevige seksscènes, die niet alleen expliciet, maar soms ook gewelddadig van aard zijn. Daardoor is Poor Things niet voor iedereen geschikt.

De reacties
Laten we eens kijken wat de recensenten vanuit Venetië te zeggen hebben. Radhika Seth van Vogue: "Deze film verbreekt grenzen en ondermijnt onze vooroordelen met evenveel plezier en roekeloosheid als zijn hoofdpersonage".

"Dit is de beste film die Lanthimos ooit heeft afgeleverd", schrijft Ryan Lattanzio van indieWire. "De film is grappig, maf en pretentieloos en bevat heel veel elementen om van te houden".

NieuwsFilm

meest populair