'Barbie' verslaat succesvolle gameverfilming als best bezochte film van 2023

'Barbie' verslaat succesvolle gameverfilming als best bezochte film van 2023

Naast de film van Greta Gerwig blijft ook Oppenheimer record na record breken.

Met een wereldwijde opbrengst van 1,36 miljard dollar, heeft Greta Gerwigs fantasy-comedy Barbie nu officieel The Super Mario Bros. Movie verslagen als de best bezochte film van 2023.

Mario was goed voor een opbrengst van 1,35 miljard dollar, een behoorlijk indrukwekkend bedrag, maar Barbie ging er met alle hype afgelopen week overheen. De vraag is nu wat de eindstand wordt van de film.

Barbie is tot nu toe goed voor een opbrengst van 600 miljoen dollar in Noord-Amerika en 760 miljoen dollar in de rest van de wereld. En dat in slechts zes weken!

Succes Warner Bros.
De film geldt daarnaast nu als de 14e best bezochte film ooit in Noord-Amerika en de 15e best bezochte film ooit wereldwijd. Ook is Barbie de financieel meest succesvolle film ooit voor Warner Bros. Pictures in de bioscopen.

Het fenomeen Barbenheimer heeft tevens tot gevolg dat de zomer box-office voor het eerst sinds de coronapandemie de 4 miljard dollar heeft overschreden. En 2 miljard daarvan zijn afkomstig van de gecombineerde opbrengsten van Barbie en Christopher Nolans Oppenheimer.

Oppenheimer
Oppenheimer blijft overigens ook goed boeren. Die film geldt nu als de op een na best bezochte R-rated film ooit met een wereldwijde opbrengst van 787 miljoen dollar. Barbie en Oppenheimer draaien nog steeds in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair