Regisseurs van 'Scream 5' en '6' keren met een duidelijke reden niet terug voor deel 7

Regisseurs van 'Scream 5' en '6' keren met een duidelijke reden niet terug voor deel 7

Na het succes van Scream 5 en 6 komt er een Scream 7 met een nieuwe regisseur.

In 2022 bracht het regisseursduo Radio Silence (Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett) de Scream-franchise terug naar het witte doek. Het duo regisseerde Scream 5 en Scream 6 maar keert niet terug voor het zevende deel. De nieuwe regisseur legt uit waarom.

Deel 5 en 6 werden enorm goed ontvangen door fans en critici, deel 6 bracht zelfs meer dan $160 miljoen op. Het was dan ook geen verrassing dat er al snel een zevende deel werd aangekondigd. Met de aankondiging kwam ook het nieuws dat er een nieuwe regisseur gevonden was.

Nieuwe regisseur
Scream 7 wordt geregisseerd door Christopher Landon. Landon is niet nieuw in de horrorwereld, hij liet eerder zijn unieke blik op horror en komedie zien in Happy Death Day en Freaky.

In een interview op SiriusXM's The Jess Cagle Show legt Landon uit waarom het regisseursduo niet terugkeert voor deel 7: "De regisseurs die de vorige films maakten wilden iets anders gaan doen, op creatief gebied. Dus moest de studio op zoek naar iemand anders. Kevin Williams, de schrijver van de eerste Scream, is een oude vriend en hij bracht mijn naam naar voren. Ik was heel blij toen ze mij belden, want ik had het gevoel dat het voorbestemd was."



Zelfbewuste komedie
Landon wordt door fans geprezen als een goede keuze om de regisseurs-taken van de nieuwe Scream te dragen. Zijn mix van horror en zelfbewuste komedie werd goed ontvangen in de Happy Death Day-films, iets waar Scream ook bekend om is.

Radio Silence zal Scream 7 dus niet regisseren, maar dat wil niet zeggen dat ze klaar zijn met horror. Ze zijn op dit moment namelijk bezig om de Universal Monster-films nieuw leven in te blazen.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer Scream 7 in de bioscopen verschijnt.



NieuwsFilm

meest populair