Eerste recensies op 'The Killer' van David Fincher: een nieuwe 'Se7en' of 'Fight Club'?

Eerste recensies op 'The Killer' van David Fincher: een nieuwe 'Se7en' of 'Fight Club'?

Prachtige reacties op de David Finchers mysteriethriller met acteur Michael Fassbender.

Tijdens het filmfestival in Venetië is de nieuwste film van filmmaker David Finchers (Fight Club, Se7en) in première gegaan. Het is voor de regisseur de eerste thriller sinds de film Gone Girl uit 2014. De eerste recensies voor The Killer zijn online verschenen.

Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een keurige 90 procent na 21 recensies, met een 7.70/10 als gemiddelde beoordeling. Het voornaamste gezicht in de film is van Michael Fassbender (Shame).

Gevoelloos en gedurfd
"De film is net zo gevoelloos als elke Fincher-thriller, tegelijkertijd voorspelbaar in zijn eenvoud maar daardoor ook vreemd gedurfd," aldus Ryan Lattanzio van indieWire. En Ben Croll van TheWrap: "Omdat dit een David Fincher-joint is, zijn de antwoorden niet mooi, maar de beelden bijna altijd subliem."

"Dit is een thriller met stijl, verzorgd met een geweldige flair, en het zorgeloze, ondoorgrondelijke gezicht van Fassbender is er precies goed voor," vindt Peter Bradshaw van Guardian.

Details
"Ondanks de bekendheid van het genre huurmoordenaarsfilms hebben Fincher en Walker toch een boeiend verhaal bedacht. De film verschilt van talloze soortgelijke verhalen en het ligt eerder in de details dan in de chaos," merkte Alonso Duralde van The Film Verdict op.


The Killer verschijnt op 10 november op Netflix, met mogelijk een bioscooprelease in de filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair