David Fincher wil je met 'The Killer' enorm "nerveus" maken

David Fincher wil je met 'The Killer' enorm "nerveus" maken

De geliefde regisseur lijkt weer een bloedstollende thriller te leveren.

Tijdens het filmfestival in Venetië is de nieuwste film van topregisseur David Fincher, genaamd The Killer, in première gegaan. Daar werd deze uitstekend onthaald. In een recent interview liet de filmmaker zich er zelf over uit.

In 2020 wist Fincher nog hoge ogen te gooien met Mank, maar de meeste fans kijken toch meer uit naar zijn thrillers. Zijn laatste stamt alweer uit 2014, namelijk Gone Girl, maar voornamelijk Fight Club en Se7en zijn echte pareltjes.

Ontvangst
Toch lijkt hij het nog niet verleerd te zijn. The Killer scoort overal sterk en voornamelijk hoofdrolspeler Michael Fassbender schijnt een overtuigende prestatie neer te zetten. Fincher zegt nu het volgende over de acteur en zijn rol.

"Ik wil niet dat Fassbenders The Killer eng overkomt, maar wel dreigend. Het is iemand die je in het echte leven tegen zou kunnen komen. Ik hoop dat mensen deze film zien en zich vervolgens ongemakkelijk voelen met de persoon die achter ze staat in de Home Depot".

Vreemde gozer
De synopsis luidt als volgt: een eenzame man is werkzaam als huurmoordenaar. Hij werkt planmatig, toont geen berouw en laat zich niet tegenhouden door zijn geweten. Daar komt nu verandering in. Steeds meer lijkt de kille man zijn verstand te verliezen.


Ook liet Fincher weten dat The Killer een vreemde gozer is: "Toen ik het verhaal schreef en dit personage bedacht heb ik nooit een enkele keer gedacht om hem sympathiek te maken". Hoe dit er precies uitziet, daar komen we in november achter, wanneer de film te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair