Alles wat we al weten over 'I Am Legend 2' met Michael B. Jordan

Alles wat we al weten over 'I Am Legend 2' met Michael B. Jordan

Ook Will Smith is weer van de partij en Alice Braga wil eveneens terugkeren.

Will Smith heeft al heel wat films gemaakt, maar een van zijn bekendere werken is toch wel zonder enige twijfel I Am Legend. Enige tijd geleden kregen we te horen dat hier een vervolg op zou komen, maar het is nu al een tijdje stil. Hoe zit het nu eigenlijk met de sequel?

De zombiefilm verscheen in 2007 en werd sterk onthaald. Ondanks het feit dat Smiths personage, Robert Neville, het loodje legt, keert hij toch terug voor het tweede deel. Er bestaat namelijk een alternatief einde van I Am Legend waarin hij het wel overleeft. Hier wordt nu op voortgebouwd.

Meer
Daar blijft het niet bij. Niet alleen Smith zal in de blockbuster te zien zijn, maar ook Michael B. Jordan heeft een van de hoofdrollen te pakken. Jordan is dankzij zijn rol in Black Panther en voornamelijk Creed een grote naam in Hollywood geworden.

Ondanks het feit dat het origineel maar liefst wereldwijd 585 miljoen dollar wist op te halen, heeft het lang geduurd voordat het vervolg eindelijk het groene licht kreeg. In 2011 liet de regisseur van het origineel, Francis Lawrence, nog weten dat er geen sequel zou komen, maar dat ligt nu toch anders.

Wat te verwachten
Avika Goldsman neemt het script weer voor zijn rekening en heeft zich laten inspireren door de HBO-hit The Last of Us. Zo zegt Goldsman: "Ik ben gek op 'The Last of Us', waar je de eerste dag meemaakt van de zombie-apocalypse maar dan in een keer 20-30 jaar de toekomst in gaat".



"Je ziet hoe de wereld veranderd is. Het is interessant om te zien wanneer de mens niet meer rondloopt hoe de aarde dan opnieuw de controle overneemt. Dat zal niet anders zijn dan in het tweede deel, dat zich in New York afspeelt. Er zijn zo veel gave mogelijkheden!"

Ander bekend gezicht
Alice Braga, die in het eerste deel nog te zien was als Anna, wil ook graag terugkeren: "Toen ik hoorde dat het van een vervolg zou komen zei ik meteen: 'Mag ik alsjeblieft ook meedoen?' Ik ben namelijk een gigantische fan van Akiva".



"Hij heeft al zoveel moois gemaakt dus ik zou het enorm gaaf vinden als ik ook weer wordt 'opgeroepen'. Ik weet niet hoe het vordert maar ik hoop wel dat ze contact met me opnemen". Het is voorlopig nog onduidelijk of zij in Akiva's plannen voorkomt.

NieuwsFilm

meest populair