Eerste trailer van 'Chicken Run: Dawn of the Nugget' online

Eerste trailer van 'Chicken Run: Dawn of the Nugget' online

Netflix deelt de eerste beelden en komt met de animatiefilm in december.

Het is alweer een behoorlijk lange tijd geleden dat Chicken Run uitkwam, maar mocht je dit nieuws gemist hebben, er komt een vervolg aan. Daar werd jarenlang geleden al over gesproken, maar nu is er ook een eerste trailer.

Het origineel kwam uit in 2000 en was een grote hit. De stop-motion animatiefilm scoort eigenlijk overal erg sterk. Vooral zijn Rotten Tomatoes cijfer mag er zijn: 97%. Wereldwijd bracht de film 227 miljoen dollar op, destijds de grootste hit van DreamWorks.

Vervolg
Ondanks het feit dat maar weinig mensen het zagen aankomen, zag de studio het wel zitten om dik twintig jaar later alsnog voor een vervolg te gaan. In 2018 kregen we te horen dat het vervolg in ontwikkeling was en in 2021 begon de productie.

Netflix wist uiteindelijk de rechten te bemachtigen, waardoor de animatiefilm op de streaminggigant te zien zal zijn. Nu deelt de streamingdienst ook de eerste trailer, die goed in de smaak valt bij de meeste filmfanaten.

Verhaal
In Dawn of the Nugget speelt de kip Ginger weer de hoofdrol. Na de levensgevaarlijke ontsnapping heeft Ginger haar droom waargemaakt. Ze zit met al haar vrienden op een vredig eilandreservaat, ver weg van alle gevaren van de menselijke wereld.


Op het vasteland gaat het echter minder goed met alle andere kippen. Ginger staat voor een lastige keuze: blijft ze haar rustige leventje leiden met haar familie en vrienden, of probeert ze ook alle andere kippen te redden? De film zal in december op Netflix te zien zijn!



NieuwsFilm

meest populair