'Drive'-regisseur Nicolas Winding Refn haalt uit naar streamingdiensten: "films worden een swipe"

'Drive'-regisseur Nicolas Winding Refn haalt uit naar streamingdiensten: "films worden een swipe"

Behoorlijk veel kritiek, maar hij maakt zelf wel series voor Netflix en Amazon...

Nicolas Winding Refn, de regisseur van o.a. Drive en Only God Forgives, was recentelijk op het Venice Film Festival. Hier liet hij zich ook uit over de streamingdiensten, maar hij maakt deze met de grond gelijk.

Enkele jaren geleden kwam de filmmaker nog in het nieuws toen hij zei dat 'de cinema dood is'. Nu komt hij echter met een ander verhaal en zegt hij dat alle streaminggiganten het filmlandmaatschap veranderd hebben, maar dan wel niet in de goede zin.

Kritiek
Refn neemt duidelijk geen blad voor de mond. Zo zegt hij het volgende over de streamingdiensten: "Zij hebben geen moeite met sponsors te vinden. Ze zijn rot van al het geld en cocaïne dat er rondgaat".

"Streamingdiensten hebben voor een groot probleem gezorgd. Vandaag de dag zijn films niet veel meer dan een 'swipe'. Ja, enkele jaren geleden zei ik nog dat film dood was, maar ik denk er nu anders over. Het is iets waar we voor moeten vechten".

Uitleg
Zo vervolgt Refn: "Bioscoopreleases zijn enorm belangrijk. Het maakt ons menselijk. In bioscopen beleven we samen creativiteit. Ik vind het zelf enorm jammer en eng om te denken dat deze prachtige kunstvorm langzaam maar zeker verdwijnt".



"Het is het enige, buiten seks, water en geluk, dat ervoor zorgt dat we leven en bestaan". Ergens is het wel opmerkelijk dat de regisseur zo reageert, want hij maakte de serie Copenhagen Cowboy voor Netflix en Too Old to Die Young voor Amazon.

NieuwsFilm

meest populair