Liam Neeson is eindelijk met pensioen in zijn nieuwste film

Liam Neeson is eindelijk met pensioen in zijn nieuwste film

Geen actiefilms meer, maar zelfs wanner zijn personage op zoek is naar rust moet hij toch weer knokken.

Liam Neeson heeft natuurlijk al heel wat topfilms gemaakt, maar sinds Taken is hij eigenlijk bijna alleen nog maar te zien in actiefilms. Dat is niet anders met In the Land of Saints and Sinners, waar nu de eerste trailer van is opgedoken.

Neeson, bekend van pareltjes zoals Schindler's List en Batman Begins, zei enige tijd geleden nog dat hij het wel goed vond geweest wat betreft actiefilms. Toch lijkt hij deze trend gewoon door te zetten.

Verhaal
Zelfs wanneer hij een personage speelt dat met pensioen is, wordt hij gedwongen weer te vechten. In the Land of Saints and Sinners kruipt Neeson in de huid van Finbar Murphy, een onlangs gepensioneerde huurmoordenaar, die zijn gewelddadige verleden achter zich wil laten.

Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Murphy raakt verzeild in een kat-en-muisspel met een groep terroristen, die nog een appeltje met hem te schillen hebben. Wanneer zij achter de onschuldige dorpsbewoners aangaan ziet Murphy zich gedwongen voor een laatste keer een gevecht aan te gaan.

Cast
De hoofdrol is dus weggelegd voor Neeson, maar ook de rest van de cast mag er zijn. De grote slechterik wordt gespeeld door Kerry Condon. Zij wist recentelijk nog hoge ogen te gooien in een andere Ierse film, namelijk The Banshees of Inisherin.



Ook spelen twee Game of Thrones-acteurs in de film. Het gaat hier om de geliefde Ciarán Hinds en de jonge Jack Gleeson. Laatstgenoemde was te zien als King Joffrey, maar besloot hierna te stoppen met acteren. Nu maakt hij toch zijn grote comeback.

NieuwsFilm

meest populair