De reden waarom George Lucas zich ergerde aan Liam Neeson en Ewan McGregor tijdens 'Star Wars'-opnames

De reden waarom George Lucas zich ergerde aan Liam Neeson en Ewan McGregor tijdens 'Star Wars'-opnames

De twee acteurs waren iets te enthousiast, maar dit maakte het allemaal een stuk ingewikkelder.

George Lucas is al enige jaren niet meer betrokken bij het maken van Star Wars-projecten, maar hij heeft zelf ook de nodige films gemaakt. Zo maakte hij in 1999 Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, maar dit was vanwege de twee hoofdrolspelers niet altijd even makkelijk.

Het gaat hier om Liam Neeson, die de rol van Qui-Gon Jinn op zich neemt, en Ewan McGregor, die weer te zien is als de geliefde Obi-Wan Kenobi. Beide acteurs waren zo enthousiast, dat ze lightsaber geluiden bleven maken tijdens de opnames, maar dit had Lucas liever niet.

Interview
Tijdens een recent interview laat Neeson zich erover uit: "De eerste keer dat Ewan en ik lightsabers mochten gebruiken bleven we de hele tijd geluiden maken, weet je wel, het geluid dat een lightsaber maakt wanneer je ermee slaat of gebruik van maakt".

"George kwam vervolgens op ons af en zei toen: "Oke jongens, het is goed geweest. We kunnen al die geluiden later toevoegen".". Grappig genoeg deed Laura Dern precies hetzelfde in de recentere Star Wars-films.

Pistool
Rian Johnson, de regisseur van Star Wars: The Last Jedi, liet zich er al eerder over uit: "Wanneer Laura gebruikt maakt van haar pistool, hoor je haar elke keer weer 'pew pew' zeggen. Ik zei dat ze dat beter niet kon doen maar het was gewoon automatisch. Ze kon het niet niet doen".



NieuwsFilm

meest populair