Eerste recensies 'A Haunting in Venice': ijzersterk mysterie of slap aftreksel?

Eerste recensies 'A Haunting in Venice': ijzersterk mysterie of slap aftreksel?

Is dit vervolg op 'Murder on the Orient Express' een bezoekje aan de bioscoop waard?

Na het succes Murder on the Orient Express uit 2017 met Johnny Depp, is nu het derde deel in de reeks verschenen. Kenneth Branagh is opnieuw de regisseur en hoofdpersoon in de nieuwe thriller, getiteld A Haunting in Venice.

A Haunting in Venice is de derde film in een reeks moordmysteries van Hercule Poirot. Na Murder on the Orient Express in 2017 verscheen in 2022 het vervolg: Death on the Nile, dat wel iets minder goed werd ontvangen.

Eerste veelbelovende recensies
De eerste reacties zijn veelbelovend te noemen. Uit een totaal van 21 recensies op RottenTomatoes komt een prachtige score van 88%. Vooral de regisseur wordt door de recensenten geprezen om zijn vakmanschap.

Toprecensent Alonso Duralde (The Film Verdict) prijst de regisseur voor de toepassing van showmanship voor het moordmysterie. Andere critici waarderen ook dat hij een ander stijl kiest ten opzichte van de eerdere delen.

Mysterieus en duister verhaal
Het verhaal gaat over Hercule Poirot die met pensioen is en leeft in zelf opgelegde ballingschap in 's werelds meest glamoureuze stad. Wanneer een van de gasten wordt vermoord tijdens een seance in een vervallen palazzo, wordt de rechercheur in een duistere en mysterieuze wereld vol geheimen getrokken.


Vanaf 14 september verschijnt de Disney-film in de Nederlandse bioscopen en kan je voor jezelf gaan oordelen.

NieuwsFilm

meest populair