Deze Hollywood-legende sloeg de rol van Anne Frank af: "Te pijnlijk"

Deze Hollywood-legende sloeg de rol van Anne Frank af: "Te pijnlijk"

Audrey Hepburn deelt een bijna identieke jeugd met het wereldberoemde Joodse meisje.

In Nederland kent natuurlijk iedereen het verhaal van Anne Frank. We hebben hier al films en documentaires over gezien maar nu blijkt dat het niet zo heel veel had gescheeld of de iconische Audrey Hepburn had Anne Frank gespeeld.

Hepburn, een Hollywood grootheid, was te zien in de nodige pareltjes en andere klassiekers. Zij werd op een gegeven moment in haar carrière ook gevraagd om Anne Frank te spelen, maar hier sloeg ze toch voor af.

De reden
In het nieuwe boek van Robert Matzens, genaamd Dutch Girl: Audrey Hepburn And World War II, gaat de schrijver in op het verhaal van Hepburn. De Duitse bezetting trof namelijk ook Hepburn, alleen was zij niet Joods.

Toch moest de actrice op jonge leeftijd in een kelder wonen, vanwege de frequente bombardementen. Hierdoor kwam Hepburn maar nauwelijks buiten. Ook was ze behoorlijk mager, aangezien haar familie maar lastig aan eten kon komen en er een voedseltekort was.

Boek & film
Op een gegeven moment las Hepburns Anne wereldberoemde dagboek. Dit raakte de actrice, die soortgelijke dingen had meegemaakt. Het is dan ook wel te begrijpen dat regisseur George Stevens aan Hepburn dacht toen hij het dagboek wilde verfilmen in 1959.



Niemand minder dan Otto Frank, Anne Franks vader, wilde ook Hepburn als Anne zien, maar de actrice weigerde. De reden hiervoor? Hepburn zei destijds: "Ik kon het niet aan. Ik was er kapot van om terug te gaan naar die tijd. Het is een beetje alsof ik mijn zuster zou spelen. We delen een soortgelijk verhaal, maar het is te pijnlijk om dit te verfilmen".

Resultaat
Hepburn liet de rol dus aan zich voorbij gaan. Deze ging vervolgens naar Millie Perkins. De film bleek uiteindelijk een groot succes te zijn en won maar liefst 3 Oscars. Wel las Hepburn Anne Franks dagboek voor om geld in te zamelen voor UNICEF.



NieuwsFilm

meest populair