Denis Villeneuve gaat behoorlijk ver voor 'Dune: Part Two': "Ik werd knettergek"

Denis Villeneuve gaat behoorlijk ver voor 'Dune: Part Two': "Ik werd knettergek"

De regisseur trok wekenlang door de woestijn om op zoek te gaan naar de juiste duinen.

Denis Villeneuve is een van de geliefdste regisseurs in Hollywood. Heel erg vreemd is dit niet, want hij regelt alles tot in de nopjes. Dit is echter lang niet altijd even makkelijk, aangezien hij erg perfectionistisch is. Hier laat hij zich nu zelf over uit.

Villeneuve wist hoge ogen te gooien met de nodige films. Ook zijn laatste blockbuster, Dune, werd ijzersterk onthaald. De filmmaker mag dan ook een vervolg maken, waar hij momenteel aan werkt. Alleen al in het uitzoeken van de juiste zandduinen wordt heel wat tijd en energie gestopt.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de regisseur zich erover uit. Zo zegt hij het volgende: "Voor mijn mise-en-scène ben ik op zoek naar een bepaalde zandduinen. Ik weet hoe deze eruit moet zien. Greig Fraser, mijn cinematograaf, is echter op zoek naar een bepaald licht om deze zandduinen in te filmen".

"Producent Patrice en ik hebben dan ook weken en weken door de woestijn gereis, op zoek naar de juiste duinen. We kwamen echt over als twee mannen die volledig waren doorgedraaid. Ik vind nu nog steeds zand in mijn schoenen. We zijn allemaal door het zand getraumatiseerd, dat is zeker!"

Proces
Heel erg gek is dit niet. Villeneuve liet al eerder dat hij voor het vervolg voor compleet nieuwe locaties wil gaan, wat dus betekent dat ze dus weer flink moesten speuren voor mooie en indrukwekkende plekken. Mocht je de laatste trailer gemist hebben van Dune 2 bekijk deze dan alsnog hieronder terug.



NieuwsFilm

meest populair