'Aquaman 2' heeft momenten met flink wat "duistere horror"

'Aquaman 2' heeft momenten met flink wat "duistere horror"

James Wan heeft gebruik kunnen maken van zijn kennis en zorgt voor de nodige griezelmomenten.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de teaser trailer van Aquaman and the Lost Kingdom, iets dat regisseur James Wan er overbodig vindt. Wel is hij tevreden met zijn film, waarin de nodige horrorelementen zitten.

Wan brak door in het horrorgenre en maakte de nodige griezelfilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Saw, Insidious en The Conjuring. De laatste jaren focust hij zich echter telkens meer een meer op blockbusters.

Carrière
Zo maakte hij in 2015 nog Fast & Furious 7 en daarna de twee Aquaman-films. Toch is hij zijn roots niet vergeten, want ook in The Lost Kingdom zitten genoeg enge en duistere scènes. Wan laat zich hier nu over uit.

"Het tweede deel is donkerder dan het eerste deel, al is dit wel vaker het geval" begint Wan. "In het vervolg zitten enge en gevaarlijke Lovecraftian-achtige wezens. Dat is ook het doel van onze helden: ervoor zorgen dat hun wereld niet verandert in een Lovecraftian universum".

Inhouden
Als het aan Wan had gelegen was hij zelfs nog verder gegaan, maar dat kon niet. Zo vervolgt hij: "Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot donkere scenes. Het moet duister zijn, maar wel nog steeds leuk".



"Met Aquaman kon ik ook spelen met dit concept. Er zitten horrorelementen in, maar het blijft grappig en ik kan het ook niet te eng maken. Er zijn ook veel kleine kinderen die deze film willen zien en ik wil ze niet de stuipen op het lijf jagen!"

NieuwsFilm

meest populair