Netflix komt deze week met heftige Nederlandse oorlogsfilm

'Grenzeloos Verraad' van 'Oorlogsgeheimen'-regisseur Dennis Bots kijk je vanaf donderdag op de streamingdienst.


Netflix pakt deze week uit met een nieuwe oorlogsfilm van Nederlandse bodem: Grenzeloos Verraad. Deze draait om een Duitse officieer die een Nederlands gezin besluit helpen bij het verbergen van onderduikers.

Grenzeloos Verraad is een film van regisseurs Dennis Bots en Thomas Nauw. Eerder was Bots verantwoordelijk voor de oorlogsfilm Oorlogsgeheimen (2014).

Het verhaal
Het boerengezin Wesseling biedt tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan meerdere Joodse gezinnen, totdat ze op een dag gedwongen worden om een groep Duitse soldaten te ontvangen, geleid door Ludwig Mengelberg.

Na enige tijd ontdekt Mengelberg de onderduikers. De officier, die in Nederland is geboren, krijgt echter een relatie met een joodse vrouw. Vervolgens zet hij alles op het spel door de onderduikers en het gezin Wesseling te helpen via een list.

Bijzonder project
Bijzonder aan Grenzeloos Verraad is dat de film tot stand is gekomen dankzij een hoop vrijwilligers. Daardoor was het budget vrij beperkt. Eerder dit jaar draaide hij in de bioscoop.Grenzeloos Verraad is vanaf donderdag op Netflix te bekijken. Een melding ontvangen op deze dag? Dat kun je hier regelen.

NieuwsFilm

meest populair