Margot Robbie gaat de straat op: ze wil niet vervangen worden door een AI-actrice

Margot Robbie gaat de straat op: ze wil niet vervangen worden door een AI-actrice

Bekende acteurs, waaronder Margot Robbie en Samara Weaving, demonstreren in Hollywood vanwege een staking voor betere arbeidsvoorwaarden.

De staking van de acteurs in Hollywood duurt inmiddels al ruim 2 maanden. Dit betekent dat bijna alle film- en tv-producties op dit moment stil liggen. Ook grote Hollywoodsterren zijn regelmatig te zien op de stakingspost.

Deze week demonstreerde Barbie-ster Margot Robbie samen met haar mede acteurs. Indiewire deelt foto's van Robbie tijdens een protestmars. Ook actrice Samara Weaving is op de foto's te zien.

Acteursvakbond
In juli kondigde de acteursvakbond SAG-AFTRA een staking aan. Dit betekent dat acteurs niet meer mogen werken op film- en tv-sets en ze mogen ook geen promotiewerk doen voor films en tv-series.

De acteurs strijden samen met scenarioschrijvers voor een beter loon en meer bescherming tegen AI.



Onderhandelingen
De onderhandelingen zitten al wekenlang muurvast. De bond van producenten zijn niet van plan de acteurs en schrijvers een betere deal te bieden. En de acteurs en schrijvers zijn niet van plan hun eisen aan te passen. Er is dan ook voorlopig geen eind in zicht van de staking.

Inmiddels beginnen ook filmfans last te hebben van de staking, grote films zoals Dune: Part Two en The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim zijn uitgesteld omdat de filmmakers de films niet kunnen afronden.

NieuwsFilm

meest populair