Bejubelde 'Killers of the Flower Moon' was niet goed genoeg: "raakte me niet"

De eerste versie van het scenario was niet goed genoeg volgens Leonardo DiCaprio...


Het duurt niet lang meer voordat we Martin Scorsese's nieuwe film Killers of the Flower Moon te zien is. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio onthult dat de eerste versie van het scenario direct de prullenbak in kon. Wat was er mis mee en wat is veranderd?

Leonardo DiCaprio kruipt in de huid van Ernest Burkhart. Hij raakt verwikkeld in de mysterieuze moorden van de Osage-indianen. Deze stam bevond zich op land dat rijkelijk gevuld was met olie. Een gewild product voor velen.

Andere insteek
Hoewel de film nu grotendeels draait om DiCaprio's personage en zijn rol binnen de Osage-stam, was dat in de beginfase van de productie wel even iets anders. Toen focuste het script zich op Tom White, een FBI-agent gespeeld door Jesse Plemons.

Daar waren Scorsese én DiCaprio het niet mee eens. Dat vertelt de acteur in gesprek met Vogue. "Het voelde gewoon niet alsof het de kern van de zaak raakte."

In de prullenbak
"We werden niet ondergedompeld in het Osage-verhaal", vertelt DiCaprio. Zo drong het pas door dat het script direct de prullenbak in kon toen een scène veel emoties losmaakte bij de regisseur en de hoofdrolspeler.


"Het was zo bizar en anders dan alles wat ik ooit eerder mee heb gemaakt", deelt DiCaprio over die scène - die onvermijdelijk van groot belang is geweest tijdens het herschrijven.

Release
In oktober mogen we de nieuwste productie van Apple TV+ in de bioscoop bewonderen. Vanaf 19 oktober is Killers of the Flower Moon te zien in Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair