Voorlopig kun je 'Oppenheimer' nog niet thuis op de buis kijken

Producent Emma Thomas legt uit waarom deze topfilm van Christopher Nolan voorlopig alleen in de bioscoop blijft te zien.


Het gaat nog wel even duren voordat filmliefhebbers Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan thuis op de buis kunnen kijken. In een interview met Associated Press onthult producent Emma Thomas dat de biopic over de uitvinder van de atoombom deze herfst exclusief in de bioscopen blijft draaien.

Deze zomer werden de bioscoopkassa's gedomineerd door twee grote films: Oppenheimer en Barbie. Die laatste titel is inmiddels beschikbaar om te huren op video-on-demandplatformen, zoals Google Play en iTunes.

Nieuwe werkelijkheid
De coronapandemie en de opkomst van streaming hebben het filmlandschap flink opgeschut. Een van de grote veranderingen is dat films voortaan sneller te huur zijn thuis nadat deze in de bioscoop hebben gedraaid.

Waar films voor de pandemie gemiddeld pas na 90 dagen op vod beschikbaar kwamen, is dat tegenwoordig 45. De helft dus. Oppenheimer gaat daar echter flink van afwijken.

Net even anders
In een vertelt producent Thomas dat Oppenheimer pas eind-november beschikbaar voor thuis zal komen. Daarmee is de periode tussen zijn bioscoop- en thuisrelease zeker 112 dagen: ver boven het gemiddelde van 45 dus.De reden is simpel: Oppenheimer doet het simpelweg nog te goed in de bioscopen. Het zou dan ook zonde zijn voor de makers om bioscoopinkomsten mis te lopen.

NieuwsFilm

meest populair